Llengua i Lliteratura

Valencià

Leo Garcia guanya la 5a edicio dels premis Institut d'Estudis Valencians

El passat dissabte, 25 de maig, es feu entrega del premi de creacio lliteraria en llengua valenciana Manuela Solís i Claràs de la 5a edicio dels Premis Institut d'Estudis Valencians. L'acte d'entrega es feu dins de la gala del Premi Llealtat que organisà el Grup d’Accio Valencianista en el restaurant La Hipica de Valencia.

Valencià
Data de l'acontenyiment: 
dissabte, 25 maig, 2024 - 20:00

Convocatoria Premis IEV 2024 (V Edicio dels Premis IEV)

L’Institut d’Estudis Valencians convoca la quinta edicio dels seus premis dins del mon cultural valencià per al 2024: el Premi d’investigacio Lluïs Alcanyis i el Premi de creacio Manuela Solis Claràs. El determini d'entrega de les obres s'obri el 31 de giner de 2024 i finalisa el dia 15 de març de 2024.

Estos premis volen homenajar ad estes figures senyeres de l’historia valenciana, promoure l’invesigacio i la creacio en llengua valenciana.

Valencià
Data de l'acontenyiment: 
dimecres, 31 giner, 2024 - 00:00

Es presenta en Valencia la AELR en motiu del dia Europeu de les Llengües

El passat divendres, 22 de setembre, tingue lloc la presentacio en Valencia de l'Aliança Europea de les Llengües Regionals (AELR), entitat creada en l’objetiu de potenciar les disferents llengües regionals d’Europa. L’acte, organisat per l’Institut d’Estudis Valencians, es celebrà en la centrica seu del Centro Aragonés de Valencia.

Valencià
Ubicacio: 
C. de Don Juan de Austria, 20
46002 Valencia Valencia
Espanya
Data de l'acontenyiment: 
divendres, 22 setembre, 2023 - 19:00

¿Cóm (mos) escriuen l'historia?

El valencianisme havia contat una part de l'historia de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, pero faltava la versio de l'atra banda, narrada en Operacio AVL, una cronica basada en fonts privilegiades, d'acort en els intervinents i en les veus principals.

L'inquietut personal de matisar el discurs oficial es la base d'este llibre controversial. Es fa necessaria la contraargumentacio per a evitar que el silenci consolide un relat que conté molta informacio i tambe inclou molta desinformacio.

Valencià
Seccio: 

Llengua i Lliteratura

Valencià

Fontelles i Calvo guanyen la quarta edicio dels Premis de l’Institut

Es fallen els premis convocats per l’Institut d’Estudis Valencians en la seua quarta edicio. Els premis han recaigut en Antoni Fontelles i Enric Calvo, respectivament.

Antoni Fontelles ha guanyat el premi d’investigacio Lluïs Alcanyis en la seua obra “¿Cóm (mos) escriuen l'historia? Informacio i desinformacio en Operació AVL. El pacte llingüistic dels valencians.”. En esta edicio han format part del jurat, Manolo Gimeno, filolec, Sandra Ombuena, historiadora i Jesualt Masià.

Valencià
Data de l'acontenyiment: 
dissabte, 6 maig, 2023 - 19:45

Convocatoria Premis IEV 2023 (IV Edicio dels Premis IEV)

L’Institut d’Estudis Valencians convoca la quarta edicio dels seus premis dins del mon cultural valencià per al 2023: el Premi d’investigacio Lluïs Alcanyis i el Premi de creacio Manuela Solis Claràs. El determini d'entrega de les obres finalisa el dia 15 de març.

Estos premis volen homenajar ad estes figures senyeres de l’historia valenciana, promoure l’invesigacio i la creacio en llengua valenciana.

Valencià
Data de l'acontenyiment: 
dimecres, 15 març, 2023 - 23:45

Pagines