XII Encontre de la "Coordinadora d'Entitats de l'Antiga Corona d'Arago"

Este fi de semana, dissabte 26 i dumenge 27 d'octubre, se celebra el XII Encontre de la Coordinadora d'Entitats de l'Antiga Corona d'Arago (C.E.A.C.A.) en la vila de Valderrobres, Terol. 
 
Participaran en els actes associacions dels territoris que conformaven la Corona d'Arago, els regnes d'Arago, Valencia i Mallorca. Es fara una exposicio de l'actualitat cultural, politica i social de cada una de les tres zones fent un especial analisis de la situacio dels idiomes autoctons aragones, valencià i balear. Es realisaran diverses exposicions sobre les accions i els treballs que s'han portat a terme durant l'ultim any i tambe es propondran i s'aprovaran els proyectes per al proxim. Una destacada delegacio del Grup d'Accio Valencianista (GAV) i de l'Institut d'Estudis Valencians (INEV) es desplaçarà per a presentar les activitats desenrrollades aixina com la planificacio de les tasques futures en l'objectiu de fomentar la difusio de la llengua i la cultura valenciana. Presentarém en estes jornades per eixemple les publicacions, les conferencies o els cursos d'historia i llengua que l'INEV ha organisat est any passat, molts d'estos actes fets en estreta colaboracio en el Grup d'Accio Valencianista.
 
 
El dissabte 26 d'octubre a les 10:30h es fara l'inauguracio oficial de l'encontre de CEACA en la Casa de Cultura de Valderrobres:
 

- Discursos de les Autoritats Politiques.

- Presentacio de l'Orde del Dia.

- Intervencio dels Territoris Participants.

A les 17:30h  es desenrrollarà l'acte central en una Taula Redona sobre les llengües en la Casa de Cultura. Tema: L'Historia i les llengües propies de Valencia, Arago i Balears. Participaran ponents dels tres territoris i la Consellera de Patrimoni Cultural i Llengües de la Comarca del Baix Arago. Actuarà como moderador el prestigios historiador terolà Juan José Barragán.

Al finalisar, tindra lloc una actuacio de Jotes en Chapurriau.
 
El dumenge, 27 d'octubre, a les 11:15h farem una ofrena floral i un homenage a ELVIRA DE HIDALGO.
 
 
 
 
Data de l'acontenyiment: 
dissabte, 26 octubre, 2019 - 10:30
Ubicacio: 
C/ Santiago Hernández Ruiz, 4
44580 Valderrobres Teruel
Espanya
Valencià