Nicolau Primitiu

Immersos encara en les festes pasqüeres vos convidem a participar en els encontres que baix l’epigraf “Tots els dies 9”, dediquem este mes d’abril a Nicolau Primitiu Gómez Serrano. Valencià ilustre, empresari, bibliofil i mecenes serien algunes de les caracteristiques definidores d’este personage que descollà en el segle XX pel seu quefer per a revitalisar el valencianisme cultural i tambe politic.

Durant els anys 30 participà en innumerables actes i accions a favor de la restauracio cultural valenciana, especialment de la llengua i, el seu compromis en el valencianisme en general no desmayà durant el regim de la Dictadura; arribà a presidir i participar en la direccio de dos entitats senyeres del valencianisme, Lo Rat Penat i el llavors Centre de Cultura Valenciana, i dugue avant un ambicios proyecte editorial, Sicania.

La convocatoria es per ad este dijous, dia 9 d’abril, a les 18:30h i el lloc es l’acces al Monasteri de Sant Miquel i els Reis, Av. de la Constitucio, 284. Es prega maxima puntualitat, a ser possible arribar entre cinc i deu minuts abans, i confirmar assistencia.

A banda del tradicional parlament en estos actes, en la present ocasio realisarém una visita guiada al Monasteri. Com que esta es especifica i fora de l’horari habitual nos cobraran un euro per persona, una cantitat que hem negociat per a que siga la minima que tenen establida. Vos preguem que porteu solt a fi d’evitar allargar el tema del cobrament en devolucions.

Com sempre esta sera una ocasio per a trobar-nos, compartir un temps i poder dialogar sobre aquells temes que nos interessen.


 

Com arribar en transport public:

Autobus: llinea 16 de la EMT (Ix de la plça. de l’Ajuntament i para en la mateixa porta), i la llinea 11 (partix de Fontanars dels Alforins, passa pel centre, i hi ha que baixar en l’ultima parada C/ Santiago Rusinyol- Sant Joan Bosco –despuix fer un passeget-); i en el tramvia orbital, llinea T-6. Vos recordem tambe que es facil aparcar prop de la Biblioteca Valenciana.

Data de l'acontenyiment: 
dijous, 9 abril, 2015 - 18:30
Ubicacio: 
Av. de la Constitucio, 284
46019 Valencia Valencia
Espanya
Tipo activitat: 
Valencià