L'INEV en la festa de la cultura provençal

Han sigut tres dies durant els que en l'Etang des Aulnes de Saint Martin de Crau els valencians hem passat moments inolvidables de germanor, amistat i camaraderia en la gent de Provença. Han confluit molts aspectes que han fet del contacte entre els anfitrions provençals i els visitants una relacio molt solida. Les delegacions que acodiren invitades han sigut la bearnesa, l'aragonesa i la valenciana. Durant estes jornades fruirem del reencontre, del coneiximent mutu i comprovarem la gran aportacio a Europea de les nostres cultures. Cultures minoritaries pero inmensament importants.

Les delegacions aragonesa i valenciana

Compartirem gastronomia, asistirem a actuacions musicals, coneguerem el parc natural de la Camarga i tambe varem vore part d'una part de l'indumentaria tipica arlesiana. Des de el punt de vista llingüistic assistirem a la presentacio del llibre del sociollingüista frances Philippe Blanchet titulat "À la découverte du provençal. Langue originale, langue menacée", una publicacio que tracta sobre l'orige de l'idioma provençal i la seua situacio en l'epoca actual.

L'investigador Philippe Blanchet presentà la seua ultima obra sobre l'idioma provençal

En definitiva va ser un fi de semana en experiencies riquissimes i per aixo volem donar una volta mes les gracies als nostres amics provençals i especialment als membres del Collectiu Provence i de l'Observatori de la Llengua i de la Cultura Provençals que estan per la defensa de l'independencia de la seua llengua i la seua cultura de manera incondicional. Tambe volem saludar i agraïr tots els bons moments passats en les associacions vingudes d'Arago i del Béarn.

Els integrants bearnesos de l'associacio Institut Bearnais et Gascon

 

Data de l'acontenyiment: 
dissabte, 2 juliol, 2022 - 09:15
Tipo activitat: 
Valencià