L'INEV acodirà a la Festa de la Cultura Provençal en representacio de la cultura valenciana

Forum des Aulnes 2022 i l'Institut d'Estudis Valencians

Un any mes el Collectif Provence i l'Observatoire de la Langue et de la Culture Provençales organisen la festa de la cultura provençal. Sera este fi de semana en la localitat de Saint Martin de Crau, Provença (França).

Podriem dir que es una festa pero tambe es un acte reivindicatiu de la llengua i la cultura provençals que en estos moments viuen un resorgiment dins del panorama cultural frances i europeu. En est encontre se mostraran al public tota una exposicio dels elements mes significatius de la cultura provençal com es la gastronomia, la musica, la dansa o l'artesania. Fruirém de les ultimes publicacions en llengua provençal i sentirém la musica dels grups folklorics de mes actualitat entre atres acontenyiments.

Est acte es desenrollarà en l'Etang des Aulnes (Saint Martin de Crau) este fi de semana, 25 i 26 de juny i entre atres participaran associacions provinents del Regne d'Arago, de Corsega, del Pais Basc frances, de Bretanya i de Normandia. En representacio valenciana acodirà l'Institut d'Estudis Valencians, u dels fundadors de l'Aliança Europea de Llengües Regionals.

Volem aprofitar est espai per a agrair al Collectif Provence que un any mes haja contat en les associacions aragoneses i valencianes ad este gran acontenyiment cultural. Oportunitats com esta nos donen l'ocasio d'ensenyar als pobles germans d'Europa les aportacions en tots els ambits dels nostres regnes.

Recordeu: En l'Etang des Aulnes, Saint Martin de Crau (Provença). 25 i 26 de juny; de 10:00h a 19:00h

Podeu trobar mes informacio en el següent enllanç:

https://www.observatoire-provence.com/.../forum-des.../

Data de l'acontenyiment: 
dijous, 23 juny, 2022 - 18:45
Valencià