Seleccio d'idioma

ValenciàEspañolEnglishFrench (Fr)

Publicacions recents

ELS CAVALLERS DEL REGNE DE VALENCIA

Titul: "Els cavallers del Regne de Valencia"

Preu: 10€

Contacte:

secretaria@inev.org

Mes informacio aci

Autentificacio
L'investigador Albert Cuadrado, premiat per l'Associacio Cardona i Vives PDF Imprimir E-mail
Escrit per Administrador   
dijous, 3 - juny - 2010 18:30

L'investigador Albert Cuadrado i de la Flor ha rebut el premi a la Millor Obra Lliteraria sobre Tematica Valenciana (6ª edicio) concedit per l'Associacio Cultural Cardona Vives de Castello. L'obra premiada porta el titul Historia de la Nacio Valenciana. Els guardons, coneguts com Fadri-Cardona Vives, son otorgats de forma anyal per dita organisacio a destacats personalitats i institucions de diversos ambits culturals i professionals.

 

L'historiador i geograf Albert Cuadrado i de la Flor

 

Han segut guardonats tambe Josep Lluis Cortés Lloréns, Premi Associacio Cardona Vives, Carmen Tomás Crovetto, Premi Prensa Independent, Joaquim Farnós Gauchía, Premi Vinatea, Consuelo Ordóñez Fenollar, Premi Llibertat d’Expressio i Antoni Ruiz Negre, Premi Josep Maria Guinot a les Lletres Valencianes.

La gala-sopar tindra lloc en el Restaurant "Lledó Celebrity" de Castello el divendres 11 de juny a les 21:30h.

Albert Cuadrado i de la Flor (1970, Russafa) es llicenciat en Geografia i Historia per l´Universitat de Valencia. Es u dels mes destacats investigadors sobre la historia del Regne de Valencia. Ha desenrollat la seua activitat cientifica en diversos ambits de la nostra cultura destacant els seus treballs sobre la historia de la musica valenciana, el Misteri d'Elig, la batalla d'Almansa, l'obra de Vicent Marti i Soler o la vida del Papa Lluna. Participà en la fundacio de l´associacio de jovens escritors AL RAS ocupant la secretaria entre 1998 i 2000 i des d'abril de 2000 obte el carrec de vicesecretari de l´Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana.

Ha dirigit l'edicio de multitut de llibres com les antologies “Colps en la paret”, "Deixant apart l´estil dels trobadors" (l´Oronella), "El misteri d´Elig i uns atres texts sacres valencians" i "Flor d´enamorats" de Joan Timoneda, dins de la coleccio Classics valencians de l´Oronella. Fon colaborador de la revista lliteraria “Lletraferit” (1996-2003), de la revista europea de les llengües romaniques minoritaries "Mic-Romania" (Brusseles) i membre del consell de redaccio de la revista “Revers”. Ha participat en el Comite de l´Idioma Valencià en la promocio de dita llengua en l´extranger (Brusseles i Lisboa) i va ser comissari de l´exposicio “El Valencià llengua historica” (Expolingua-Madrit 1999).

En l'actualitat ocupa el carrec de director de la Seccio d'Historia, Llengua i Etnografia de l'Institut d'Estudis Valencians.