Sélection de la langue

ValenciàEspañolEnglishFrench (Fr)

Éditions récents

ELS CAVALLERS DEL REGNE DE VALENCIA

Titre: "Els cavallers del Regne de Valencia"

Prix: 10€

Contact:

secretaria@inev.org

Plus d'informations ici

Environnement, développement durable et santé

 

Directeur: Ramón San Esteban Martínez Cette adresse email est protégée contre les robots des spammeurs, vous devez activer Javascript pour la voir.

Cette section est héritière de l’ancienne section Science, fondée en 1980. Ses objectifs:

  • Divulgation scientifique et environnemental du patrimoine naturel du Royaume de Valence.
  • Sensibilisation de la société par le respect de l'environnement afin de le garder et le profiter.


El territori valencià un lloc lliure de transgenics PDF Imprimer Envoyer
Écrit par Albert Cuadrado   
Samedi, 21 Septembre 2013 16:57
No hi ha traduccio disponible

Segons el mapa publicat recentment online el territori valencià està lliure de cultius transgenics.

 


 

En juny de l'any 2013 l'associacio Amics de la Terra publicà la localisacio exacta dels camps a on s'ha solicitat experimentar en cultius transgenics en la peninsula en 2010, unes senyes fins ara secretes.

Son en total mes de cents parceles repartides en 63 municipis a on multinacionals com Monsanto, Syngenta, Bayer o Pioneer tenen planejat realisar experiments en dacsa, remolacha i cotó transgenic per a vore que tal funcionen. Amics de la Terra considera que els agricultors, veïns i ajuntaments tenen dret a coneixer la seua localisacio exacta, encara que resulte impossible poder protegir-se d'una contaminacio genetica i invisible cada volta mes generalisada.


Dien que anaven a respectar els espais protegits, pero era mentira. Diversos experiments de Monsanto en dacsa transgenica se troben en la Reserva de la Biosfera de la Taca Humida, en Daimiel, mentres que Syngenta preten provar fortuna en remolacha transgenica en una ZEPA (Zona Especial de Proteccio d'Aus) de Castella i Lleo.

 

Lire la suite...
 
2011, nove any mes caloros PDF Imprimer Envoyer
Écrit par Mireya García   
Mercredi, 25 Janvier 2012 18:28
No hi ha traduccio disponible

Segons les medicions de la temperatura mija global de la Terra realisades per l'Administracio Nacional d'Aeronautica i de l'Espai (NASA) 2011 fon el nove any mes caloros des de 1880. Este resultat confirma un any mes la tendencia a aumentar que s'observa en els ultims temps en els que nou dels deu anys mes calits s'han produït a partir de 2000.

 

 

Image 1. Representacio de les temperatures globals des de 1880 fins 2011. Com les emissions de gasos d'efecte hivernacul continuen aumentant s'espera que a llarc plaç les temperatures tambe ho facen. Image de Robert Simmon (NASA).

Lire la suite...
 
L'aqüicultura valenciana. 2010 PDF Imprimer Envoyer
Écrit par Administrador   
Samedi, 03 Décembre 2011 19:51
No hi ha traduccio disponible

Durant 2010 la produccio de l'industria aqüicola valenciana s'ha incrementat un 27% respecte a 2009. Exceptuant el cas de l'anguila (Anguilla anguilla), ha aumentat l'obtencio de totes les especies que tradicionalment han sigut cultivades en aigües valencianes.

Lire la suite...
 
Cientifics valencians: Eduardo Primo Yúfera PDF Imprimer Envoyer
Écrit par Mireya García   
Mercredi, 23 Novembre 2011 13:35
No hi ha traduccio disponible

Llicenciat en ciencies per l'Universitat de Valencia , la vida investigadora del professor Eduardo Primo Yúfera destaca en els camps de la quimica organica i de la agroalimentacio. Despres de llicenciar-se en Valencia (1941) es doctora en quimica en l'Universitat Complutense de Madrit (1944) i obte la plaça en 1947 com professor de quimica organica en l'Universitat de Valencia. En 1952 es trasllada a l'Universitat de Basilea (Suïssa) a on treballarà en Tadeus Reichstein, investigador de la quimica dels glucosits en propietats farmacologiques.

 

Image del professor Eduardo Primo Yúfera. Fotografia de Carles Francesc.

Lire la suite...
 
L'efecte reserva sobre la llangosta roja PDF Imprimer Envoyer
Écrit par Mireya Garcia   
Vendredi, 28 Octobre 2011 15:07
No hi ha traduccio disponible

L'Institut Espanyol d'Oceanografia (IEO) publica uns resultats positius sobre l'influencia de les reserves marines sobre les poblacions de llangosta roja (Palinurus elephas). El treball s'ha basat en l'analisis de  les arees protejides de la Reserva Marina de les Illes Columbretes i te per titul "Efecto reserva sobre los recursos marinos de la Reserva Marina de las Islas Columbretes (RMIC) y su entorno".

Image 1. La llangosta roja es un crustaceu mari bentonic, viu en zones rocoses, arenoses i de forma solitaria. Es distribuïx per amples zones; en l'Atlantic oriental, des d'el sur de Noruega i les Illes Britaniques fins a Marroc. En el Mediterraneu es pot encontrar practicament en qualsevol zona a excepcio de la part mes oriental.

Lire la suite...
 
<< Début < Précédent 1 2 3 4 5 6 Suivant > Fin >>

Page 1 sur 6