Selección de idioma

ValenciàEspañolEnglish

AutentificaciónNoticias
Ha faltat D. Andres Bañon Martinez PDF Imprimir E-mail
Escrito por Prensa   
Lunes, 23 de Febrero de 2015 17:21
No hi ha traduccio disponible

Hui ha faltat D. Andrés Bañon i Martinez, membre corresponent de l'Institut d'Estudis Valencians per la vila de Capdet.

El seu sepeli sera dema, dimarts 24 de febrer a les 11 h, en l'iglesia de Santa Catalina de Capdet.

Andrés Bañon va treballar incansablement per a conseguir que la vila de Capdet tornara a formar part del Regne de Valencia, especialment durant la transicio quan pareixia que els nous aires de llibertat permetrien possar fi a l'injusticia historica que supon la separacio d'esta vila del Regne del que va formar part durant cinc sigles. Cap destacar que com a vila real ocupava un sillo en les Corts del Regne de Valencia, i disfrutava de priviilegis per els seus servicis a la corona.

Esta situacio es va alterar quan, com a conseqüencia de la guerra de Sucessio a la corona espanyola, Felip V anexionà la vila de Capdet al Regne de Castella.

Leer más...
 
EXCURSIO A REQUENA PDF Imprimir E-mail
Escrito por Ferran Ribes   
Martes, 17 de Febrero de 2015 00:38
No hi ha traduccio disponible

L'Institut organisa una excursio a Requena el proxim dissabte 28 de febrer

Començarem l'excursio visitant el Museu Etnologic Caseriu de Sisternes. un dels millors i mes complets museus etnografics valencians, que al mateix temps tambe es una bodega tradicional que elabora vi de forma artesanal en la que tambe es fara una cata de vins.

Tambe visitarem el Museu de la Seda i el casc antic, conegut popularment com "La villa".

El dinar sera en el restaurant Paris de Requena

L'eixida sera a les 10 del mati des de la redona del Palau de la Musica, tornarem a les sis de la vesprada

El preu es de 32 € i incluix: trasllat en autobus, entrada al museu, dinar i segur de viage. Si el menu es infantil el preu es de 27 €.

Reserves en: Esta dirección electrónica esta protegida contra spam bots. Necesita activar JavaScript para visualizarla o en el tel. 625 36 43 02

¡Animeu-se a vindre!

 
DIA DE L'ARBRE PDF Imprimir E-mail
Escrito por Ferran Ribes   
Miércoles, 11 de Febrero de 2015 00:12
No hi ha traduccio disponible

L'Institut celebrarà este dissabte 14 de febrer el dia de l'arbre en una repoblacio forestal en la vila de Lliria

¡Vine i acompanya-nos!

Eixida: Aparcament del Palau de Congressos (Pista d'Ademus)

Des d'alli a les 10, eixirem cap a LLiria a on farem la repoblacio

Es convenient dur alguna aixà menuda i alguna garrafa en aigüa per a regar els plantons una voltra plantats. Tambe almorsar per a pegar un mosset. Com sempre que s'ix al camp es convenient dur gorra i aigüa

Per a poder coordinar millor l'activitat si vas a acompanyar-nos envia un correu a Esta dirección electrónica esta protegida contra spam bots. Necesita activar JavaScript para visualizarla

Si no dispons de vehicul avisa-nos per a organisar el transport

¡Vine i disfruta de la naturalea valenciana!

 

 

 

 
Todos los Días 9 - Rafael Guastavino Moreno PDF Imprimir E-mail
Escrito por Prensa   
Lunes, 02 de Febrero de 2015 19:01

 

El Instituto de Estudios Valencianos colabora junto con las asociaciones: Rogle Constanti Llombart, Convencio Valencianista y Colectiu Fullana, la PJV, en el homenaje que se le hará este mes de febrero al arquitecto Rafael Guastavino i Moreno, valenciano de nacimiento y americano de adopción, revolucionó la arquitectura en los Estados Unidos. Es el introductor de la bobeda tabicada en aquel país, que la aplicó a grandes construcciones. A él se le confió la construcción de notables edificios que hoy son referentes en la vida estadounidense.

 

La convocatoria es para el  sábado 7 de febrero, a las 11:30h en la esquina de la C/Cabillers en la Plça de la Reina del Cap i Casal. En esta ocasión, el arquitecto y vice-presidente de l'Institut d'Estudis Valencians, D. Rafael Medina, versarà sobre la figura de Guastavino. Acto seguido, pasearemos por el centro historico deteniéndonos en alguno de los monumentos de la zona para comentar cuestiones vinculadas a su construcción.

 

Leer más...
 
Josep Aguirre i Matiol PDF Imprimir E-mail
Escrito por Administrador   
Sábado, 10 de Enero de 2015 15:57
No hi ha traduccio disponible

Este mati, l'Institut d'Estudis Valencians i el Rogle Constanti Llombart de Cultura Valenciana, han dedicat un homenage a Josep Aguirre i Matiol, ilustre personalitat valenciana de finals del sigle XIX i principis del XX.

Josep Aguirre i Matiol fon dels primers exportadors de taronges valencianes des d'el port de Valencia. Fill d'un patro de barco vasc instalat en Valencia (Vicente Viet de Aguirre i Bohigues) i de la castellonenca Maria de l'Assuncio Matiol i Amiguet començà els seus estudis en l'escola del mestre Lorenzo Morer. Viajà a Marsella per a estudiar idiomes i tecniques comercials. Al morir son pare en 1859 el nostre protagonista tenia desset anys i tingué que tornar a Valencia per a fer-se carrec del negoci familiar.

Josep Aguirre i Matiol (Valencia ciutat, 1842-1920). Foto Mediterraneo

Leer más...
 
<< Inicio < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Próximo > Fin >>

Página 1 de 9