Selección de idioma

ValenciàEspañolEnglishFrench (Fr)

Publicaciones recientes

ELS CAVALLERS DEL REGNE DE VALENCIA

Título: "Els cavallers del Regne de Valencia"

Precio: 10€

Contacto:

secretaria@inev.org

Más informació aqui

2011, nove any mes caloros PDF Imprimir E-mail
Escrito por Mireya García   
Miércoles, 25 de Enero de 2012 18:28
No hi ha traduccio disponible

Segons les medicions de la temperatura mija global de la Terra realisades per l'Administracio Nacional d'Aeronautica i de l'Espai (NASA) 2011 fon el nove any mes caloros des de 1880. Este resultat confirma un any mes la tendencia a aumentar que s'observa en els ultims temps en els que nou dels deu anys mes calits s'han produït a partir de 2000.

 

 

Image 1. Representacio de les temperatures globals des de 1880 fins 2011. Com les emissions de gasos d'efecte hivernacul continuen aumentant s'espera que a llarc plaç les temperatures tambe ho facen. Image de Robert Simmon (NASA).

 

 

Al mateix temps l'Institut Goddard d'Estudis Espacials (GISS) de Nova York ha recolzat est estudi per mig d'analisis en els que indica que les temperatures s'han incrementat a partir de 1880, any a partir del qual es construïren estacions meteorologiques permanents per tot el planeta. Estes permitiren el coneiximent de les emissions de gasos d'efecte hivernacul o l'aument de la produccio d'energia per part de les industries i els vehiculs que patiren un considerable aument a partir de 1970.

Segons podem apreciar en la image 1, en 2011 la temperatura global va ser 0.51ºC mes calida que la mija trobada en els anys cinquanta. Es un valor inferior al encontrat en 2010 i prodriem pensar que nos encontrem en un punt d'inflexio a partir del qual la tendencia canviarà. Llunt d'eixa situacio els experts preveuen que el comportament continuarà siguent com fins ara: aument general encara que en presencia de chicotetes oscilacions. Els investigadors fan estes estimacions mentres constaten que la concentracio de gasos d'efecte hivernacul, principalment dioxit de carbono, continue elevant-se. I es que la clau d'este proces es que en estos moments la Terra absorbix mes energia de la que emitix.

Segons la NASA el nivell de dioxit de carbono en l'atmosfera era de 285 parts per millo (ppm) a finals del sigle XIX, mes avant en 1960 la concentracio d'este gas era de 315 ppm i ara el valor ha creixcut fins les 390 ppm i s'estima que continue elevant-se.